Господь добрий

Псалми 118:65-80

(68): Ти добрий, і чиниш добро, навчи Ти мене Своїх постанов!

1. Боже виховання (65-72)

Псалмоспівець навчився любити Бога і довіряти Йому під час страждання. Тому він міг сказати: "Добре мені, що я змучений був". Доки він не страждав, він блудив, проте через страждання він навчився підкорятися Слову Бога. Він пізнав, що Бог добрий. Він зрозумів, що його серце не стане твердим і не покриється лоєм, якщо навіть в часи страждань він берегтиме слово Бога. Через страждання він виріс в любові до Бога і до Його слова і зрозумів, що Слово Бога цінніше золота.

2. Божа розрада (73-80)

Псалмоспівець прийняв суверенітет Бога, Який створив його. Він взнав вірного і справедливого Бога, тому надіявся на Його обіцянки. Він збагнув, що Божа милість - розрада для нього і Боже милосердя повернуло йому життя. Псалмист навчився цим речам, роздумуючи над Словом Бога в часи страждання. Він не витрачав час даремно, ненавидячи тих, хто жорстоко з ним поводився.

Молитва: Господи, дякую Тобі за Твою незмінну любов. Ти добрий Господь і все що Ти робиш -добре. Дякую за те, що даєш Твоє Слово, що дає життя. Навчи Ти мене Своїх постанов!

Одне слово: Приймати Боже виховання з радістю

login:
password: