Вихід

Вихід 12:31-51

(31): І покликав фараон Мойсея та Аарона вночі, та й сказав: Устаньте, вийдіть з-посеред народу мого, і ви, і сини Ізраїлеві. І йдіть, служіть Господеві, як ви казали!

1. Устаньте..., служіть Господові... поблагословіть і мене (31-36)

Фараонів син помер. Тільки тоді фараон покликав Мойсея та Аарона і дозволив ізраїльтянам залишити Єгипет. Єгиптяни боялися Бога. Вони квапили ізраїльтян покинути їх, навіть віддавали їм свої цінні речі. Таким чином, виконалася Божа обіцянка дана Аврааму (Бут. 15:4) до останньої дрібнички.

2. Ніч сторожі для Господа (37-51)

Ізраїльтяни не могли баритися і пекли прісні коржі, не чекаючи, поки скисне тісто. Пізніше вони випікали прісний хліб в пустелі і в подальшому святкували Пасху з прісним хлібом. В віршах з 43 по 51 Господь дає постанову про Пасху. Таким чином, Ізраїль покинув Єгипет через 430 років після того, як Яків прийшов до Єгипту разом зі своїми синами. Багато не-ізраїльтян залишали Єгипет разом з ними. То була ніч сторожі для Господа, бо Він виводив Свій народ з рабства.

Молитва: Господь, дякую Тобі за те, що Ти дотримуєшся Своїх обіцянок і допомагаєш всім, хто підкоряється Тобі, вийти з рабства гріха.

Одне слово: Господь виводить нас із рабства

login:
password: