Бог покликав Мойсея

Вихід 3:1-10

(8): І Я зійшов, щоб визволити його з єгипетської руки, та щоб вивести його з цього краю до Краю доброго й широкого, до Краю, що тече молоком та медом до місця ханаанеянина, і хіттеянина, і амореянина, і періззеянина, і хіввеянина, і євусеянина

1. Свята земля (1-6)

Мойсей пас отару овець. Він провадив їх за пустелю і вийшов до гори Хориву, де побачив тернину, що горіла вогнем. Він підійшов ближче, щоб побачити, чому кущ не згорає, і Господь покликав його по імені. Бог, Який призвав Мойсея, не був якимось безтілесним духом. Це був Бог історії, Бог обіцянки, Бог Авраама, Ісака і Якова - Бог, якому довіряли його пращури. Свята земля - це місце, де людина зустрічає Бога.

2. Йди, Я посилаю тебе (7-10)

Бог призвав Мойсея, щоб дати йому місію. Бог побачив страждання Свого народу в рабстві і прийшов визволити їх. Він обіцяв провести їх в землю, де тече молоко та мед, в край широкий, де є вороги, але Він здолає їх. Відчайдушні раби потребували надії і видіння. Бог сказав Мойсею: "А тепер іди ж, і Я пошлю тебе до фараона, і виведи з Єгипту народ Мій, синів Ізраїлевих!" Божа надія проросла в їхніх серцях. Божі обіцянки безумовні, але ми повинні вірувати і жити згідно них.

Молитва:Господь, сама спустошена земля - це свята земля, якщо Ти є там і даєш нам видіння і надію.

Одне слово:Бог виконує Свої обіцянки

login:
password: