Йосип - управитель

Буття 46:31-47:27

(25): А вони відказали: "Ти нас удержав при житті. Нехай же знайдемо милість в очах свого пана, - і станемо рабами фараонові"

1. Робота для братів Йосипа (46:31-47:12)

Йосип не мав ніяких політичних амбіцій щодо себе або своєї сім'ї. Він не хотів використовувати свої повноваження для того, щоб влаштувати для своєї родини легке життя. Він піклувався про них, але не призначив їх на керівних посадах. Вони були пастухами. Таке заняття було огидою для єгиптян, тому Йосип відвів їм для життя окрему землю Гошен, де були гарні пасовища. Таким чином сім'я Йосипа жила окремо і розмножувалася кількісно, зберігаючи свою національну ізраїльську чистоту. Дні мандрування Якова підходили до кінця. Він виріс з людини, що бореться, в чоловіка благословення.

2. Йосип рятує життя (47:13-27)

Йосип контролював всі продовольчі запаси під час голоду. Йому належала влада життя і смерті над усім Єгиптом, але він використовував її лише для того, щоб рятувати життя. Він годував народ і не дозволяв поширюватися рабському менталітету і бунтарському духу. Завдяки мудрості Йосипа люди були вдячними і вірними фараону.

Молитва: Господи, допоможи мені жити перед Тобою і бути мудрим управителем.

Одне слово: Будь управителем Божої благодаті

login:
password: