Йосип на чолі Єгипту

Буття 41:41-57

(51, 52): І назвав Йосип ім'я первородному: Манасія, бо "Бог зробив мені, що я забув усе своє терпіння та ввесь дім мого батька". А ймення другому назвав: Єфрем, бо "розмножив мене Бог у краї недолі моєї"

1. Йосип перейшов через увесь Єгипет (41-49)

В один день Йосип змінився з раба на правителя. Він не гордився і не шукав помсти. Він взявся працювати. Йосип довіряв Божому слову і, протягом семи років надлишку, готуючись до голоду, не мав жодного сумніву. Коли настав голод, він відкрив житниці і годував єгиптян і весь світ. Йосип був добрим управителем.

2. Двоє синів Йосипа (50-57)

В роки надлишку Йосип одружився, і у нього народилося двоє синів. Імена синів свідчать про віру Йосипа. Манасія означає "той, хто дає забуття". Це свідчення про те, що Бог забрав весь смуток і печаль Йосипа, і він забув усі свої нещастя. Він не тримав зла на своїх братів. Єфрем означає "плід, розмноження". Йосип дякував Богу за те, що Він розмножив його у краї недолі. Боже благословення не зробило Йосипа гордим, але смиренним і слухняним Богу. Йосип прийняв Божий суверенітет. Він продовжував ходити перед Богом.

Молитва: Господи, допоможи мені довіряти Твоєму слову і з вдячністю приймати Твоє керівництво.

Одне слово: Приймати Божий суверенітет з радістю

login:
password: