Лія і Рахіль

Буття 29:31-30:24

(29:35): І завагітніла вона ще, і сина породила, і сказала: Тим разом я буду хвалити Господа! Тому назвала ім'я йому: Юда. Та й перестала роджати

1. Господь побачив, що Лія зненавиджена (29:31-35)

Господь - справедливий Бог. Він побачив, що Лія зненавиджена, і благословив її дітьми. Однак Лія не була задоволена. Кожного разу, коли вона родила дітей, замість подяки Богу вона марно шукала любові від свого чоловіка. Але коли народився четвертий син, вона прийняла Божу любов. Лія назвала свого сина Юда, що означає "хвала", і прославила Бога. Двох синів, що народила її невільниця, вона назвала "прийшло щастя" та "на блаженство моє" (30:10-12). Її п'ятий син був на ім'я "відплата" (30:17) і останній син на ім'я "честь". Лія більше не шукала людської любові, вона любила Бога, Який любив її і благословляв її.

2. Заздрість Рахіль (30:1-24)

Рахілі не вистачало самої лише любові Якова. Вона вимагала від нього: "Дай мені синів! А коли ні, то я вмираю!" Її невільниця народила Якову двох синів, яких вона назвала відповідно до свого горя. Коли народився Йосип, вона назвала його "Додасть Господь мені іншого сина!". Рахіль померла, народжуючи другого сина, Веніямина (35: 17-18).

Молитва: Господи, навчи мене задовольнятися Твоєю любов'ю, дай мені вдячне серце.

Одне слово: Одне слово: Дякуй Богу за Його любов

login:
password: