Криниці Ісака

Буття 26:1-35

(3): Оселися хвилево в землі тій, і Я буду з тобою, і тебе поблагословлю, бо тобі та нащадкам твоїм дам усі оці землі. І Я виконаю присягу, що нею поклявся був Авраамові, батьку твоєму

1. Не ходи до Єгипту (1-16)

В землі почався голод ще сильніший, ніж за часів Авраама. Ісак вирішив іти до Єгипту. Він пішов у Герар. Там Господь явився йому і повелів йому залишатися в цій землі. Він обіцяв бути з Ісаком і благословити його. Господь відновив заповіт Авраама (3-5). Ісак боявся Авімелеха і филистимлян (7-9), але він послухався Бога і залишився. Господь виконав свою обіцянку і благословив його (12-16).

2. Криниці Ісака (17-35)

Авімелех заздрив процвітанню Ісака і прохав його відійти. Ісак відійшов у долину Герар. Филистимляни не давали йому спокою через криниці. Але Ісак будував нові, він всюди викопував їх, і Бог давав йому свіжу воду. Господь благословив віру Ісака, який копав криниці. Авімелех, побачивши, що Господь був з Ісаком, прийшов до нього і склав з ним умову.

Молитва: Господи, допоможи мені перемагати страх і слухатися Тебе. Допоможи мені мати віру, як в Ісака, який копав криниці.

Одне слово: Оселися хвилево в землі тій

login:
password: