Назаряни прогнали Ісуса

Луки 4:14-30

(18): На Мені Дух Господній, бо Мене Він помазав, щоб Добру Новину звіщати вбогим. Послав Він Мене проповідувати полоненим визволення, а незрячим прозріння, відпустити на волю помучених

1. Бо Мене Він помазав (14-21)

Ісус став відомим в Галілеї. Щоб благословити людей, Він відвідав своє рідне місто. В синагозі, читаючи книгу пророка Ісаї, Він звістив про Свою місію. Його життя та місія засновані на слові Бога. Ісус - Месія, що посланий Богом, аби відкрити людям духовні очі та звільнити їх від гріха. Його явлення - добра новина для вбогих та смиренних духом. Вона приносить благословення тим, хто вірить.

2. Люди відкинули Ісуса (22-30)

Галілеяни раніше знали Ісуса просто як людину, що мешкала поряд з ними, тому мали до нього упереджене ставлення. Ісус через Біблію вчив їх, що Бог дарує Свою милість незалежно від людських якостей та обставин, а лише по вірі і через послух. Так Він благословив віру вдовиці з Сарепти Сідонської та Неємана сиріянина - поган, що мали віру, та не благословив багатьох бідних та хворих юдеїв, що такої віри не мали. Людські упередження руйнують віру та роблять людей духовно сліпими.

Молитва: Господь, дай мені віру, щоб бачити Твою роботу навіть в безнадійних людях та ситуаціях.

Одне слово: Блага звістка для тих, хто вірує

login:
password: