Боже, не будь мовчазним

Псалми 82:1-19

(2,19): Боже, не будь мовчазним, не мовчи, і не будь Ти спокійним, о Боже... І нехай вони знають, що Ти, Твоє Ймення Господь, Сам Ти, Всевишній, на цілій землі!

1. Проти народу Твого хитрий задум видумують (1-9)

Усі традиційні вороги Ізраїлю - Моав, Едом, Аммон, Филистея, Мідіяни, Амалик, Ізмаїльтяни і навіть Ассирійці - об'єднались, щоб знищити Божий народ Ізраїль. Що ми можемо зробити, коли диявол збирає сили, гуртує їх разом, щоб усунути поклоніння Богу, добре замінити на зле, а зле назвати добрим? Псалмоспівець дає відповідь. Ми можемо мати почуття історії, пам'ятати Божі справи і молитись.

2. Нехай вони знають, що Ти, Твоє Ймення Господь (10-19)

Автор псалмів пригадує, як колись Бог Сам воював за Свій народ. Він підняв одну людину - Гедеона, щоб понищити мадіанітян (Суд.7,8). Він врятував Свій народ від Сісери через Девору і Барака (Суд.4). Він молився, щоб Господь зробив Своїх ворогів як солому на вітрі, настрашив їх і наповнив соромом, щоб вони обернулись і шукали Бога.

Молитва:Господь, Ти почув нашу молитву і врятував нас від сатани. Змилуйся над нами знов. Пошли нам розкаяння і віру і зціли нашу землю.

Одне слово:Сам Ти, Всевишній, на цілій землі!

login:
password: