Прожени невільницю та сина її

Буття 21:8-21

(12): І промовив Господь Авраамові: Нехай не буде не до вподоби тобі це через хлопця та через невільницю твою. Усе, що скаже тобі Сарра, послухай голосу її, бо Ісаком буде покликане тобі потомство

1. Скрутне становище Авраама (8-13)

Ізмаїл став плодом невіри та нетерпіння Сарри і Аврааму. Його присутність в домі Авраама була небезпекою для маленького Ісака. Коли Ісак був відлучений, Авраам справив велику гостину в день його відлучення. Сарра помітила, що Ізмаїл насміхається над Ісаком і попросила Авраама прогнати невільницю та її сина. Аврааму це було не до вподоби, тому що він любив свого сина. Не дивлячись на те, що слова Сарри прийшли через гуманістичні почуття, Господь також хотів захищати Ісака, бо в ньому буде покликане Авраамові потомство. Бог обіцяв піклуватися про Ізмаїла, але Ісак був сином обіцянки, через якого Бог хотів благословити всі народи. Авраам послухався Бога з покорою, що приходить через віру. Він не мав тягаря в серці.

2. Агар зустрічає Бога, що бачить і чує (8-13)

Агар впала у відчай. Потім вона почула голос Божий і зрозуміла, що Бог завжди з нею і з її сином. Завдяки Авраамові Бог був з нею. Агар прийняла Божу любов і втіху. Бог все бачить і чує.

Молитва: Господь, допоможи мені слухатися Тебе вірою і не йти на компроміс зі своїми гуманістичними почуттями.

Одне слово: Прожени свого Ізмаїла

login:
password: