Пошли Своє світло

Псалми 42:1-5

(3): Пошли Своє світло та правду Свою, - вони мене будуть провадити, вони запровадять мене до Твоєї святої гори та до місць пробування Твого

1. Пошли Своє світло та правду (1-4)

Псалмист живе в безбожному краї посеред розбещених і підступних людей. Темрява навколо нього така густа, що до неї можна торкнутись. Тому іноді в нього виникає відчуття, що Бог дуже далеко від нього. Він молиться, щоб Господь послав Своє світло та правду. Боже світло розсіює найглибшу темряву. Божа правда змиває всяку облуду цього світу з наших сердець. Слово Бога - це світло і правда, які ведуть нас до Самого Бога.

2. Май надію на Бога (5)

Люди з безбожних народів покладають свою надію в багатьох речах, і для людини Бога завжди є спокуса прийняти мирську систему цінностей. Але Псалмист надіється на Господа. Біля Його жертовника він знайшов пробачення гріхів. Він зустрів Бога і приніс Йому жертву хвали і вдячності. Коли Божі люди славлять і підносять Бога, їх життя наповнюється сенсом і надією навіть в цьому темному і оманливому світі.

Молитва:Господи, навчи мене духовній радості псалмиста. Через Своє слово, пошли мені Своє світло і правду, щоб вони привели мене в Твою присутність.

Одне слово:Провадь мене Твоїм світлом та правдою

login:
password: