В Крові Його через віру

до Римлян 3:21-26

(25): що Його Бог дав у жертву примирення в крові Його через віру, щоб виявити Свою правду через відпущення давніше вчинених гріхів

1. Праведність від Бога (21-23)

Бог показав нам Свою праведність у творінні, бо створив світ, який був "вельми добре". Проблеми почались, коли люди перестали слухатись. Усі згрішили, і позбавлені Божої слави. Бог показав Свою праведність в законі, але люди порушили Його постанови. На що ж ми, безнадійні грішники можемо надіятись? Наша надія лише в Богові. Він один може відновити наші зламані життя і розбиті стосунки. Ісус - це Божа праведність. Бог вдягає нас в Його праведність, коли ми віруємо в Ісуса.

2. Жертва примирення (24-26)

Гріх відрізає нас від Бога. І відплата за гріх - це смерть і пекло. Бог справедливий, Він не міг просто знехтувати гріхом,тому послав Свого Єдиного Сина стати жертвою примирення. Ісус взяв наше покарання на Себе і помер замість грішників. Боже слово обіцяє виправдання по благодаті тим, хто вірить в Кров Ісуса. Бути виправданим означає отримати пробачення і праведність. Бути праведним означає мати правильні стосунки з Богом. Це і є життя вічне.

Молитва: Господи, дякую за те, що Ти очистив мене Кров'ю Ісуса Христа.

Одне слово: Кров Ісуса робить мене праведним

login:
password: