Заповіт життя

Буття 9:1-17

(16): І буде веселка у хмарі, і побачу її, щоб пам'ятати про вічний заповіт між Богом і між кожною живою душею в кожному тілі, що воно на землі.

1. Порядок відновлений (1-3)

Бог благословив Ноя так само, як і Адама (1:28а), але порядок творіння порушився через гріх людини. Людина вже не могля керувати землею без допомоги Бога. Ніхто не може вижити в хаосі, тому Бог встановив новий порядок. В основі цього порядку був страх, а не любов і повага. Людина почала боротися за виживання і почала харчуватися м'ясом. Після згубного потопу життя втратило свою цінність, але Господь хотів навчити людей дорожити життям.

2. Життя людини дорогоцінне (4-17)

Цінність життя людини обумовлюється не лише тим, яку користь людина може отримати від життя, а й тим, що людина створена за Божим образом. Людський зародок, людина з розумовими вадами або стара людина - в кожному є життя, яке дав Бог. Бог навчив цінувати людське життя, показавши, що вбивство - це найстрашніший гріх. Заповіт і веселка нагадують нам, що кожне життя належить Богу. Бог прийняв жертву Ноя, відтепер людський гріх змивався лише кров'ю (Лев. 17:11). За допомогою крові людина могла жити духовним життям.

Молитва: Господь, навчи мене з повагою ставитися до всіх людей, тому що Твій образ є в кожному з нас.

Одне слово: Бог створив людину на Свій образ

login:
password: