Потоп

Буття 7:1-24

(23): І винищив Бог усяку істоту на поверхні землі, від людини аж до скотини, аж до плазуна, і аж до птаства небесного, вони стерлись з землі. І зостався тільки Ной та те, що з ним у ковчезі було.

1. Увійди до ковчегу (1-16)

Ной послухався Бога і побудував ковчег. Господь вступив у завіт з Ноєм (6:18). Коли прийшов час, Він повелів йому увійти до ковчегу разом зі своєю сім'єю. Ной взяв необхідний прожиток, і по парі кожного живого творіння. Ной зробив усе так, як наказав йому Господь. Він увійшов у ковчег, і Бог зачинив за ним двері. Всі хто увійшли до ковчега з вірою і послухом врятувалися, а інші загинули. Таким же чином Бог рятує тих, хто приходить до Ісуса, і покладає своє сподівання на Нього. Той, хто відкидає Божу любов і дар спасіння - загине (Ів. 3:16-18).

2. Відкрилися джерела безодні і небесні розтвори (17-24)

У 17-й день 2-го місяця в 600-й рік життя Ноя водяний потоп прийшов на землю. Повінь тривала сорок днів і сорок ночей аж до тих пір, поки вода не покрила всю землю. Навіть найвищі гори були вкриті водою. І винищив Бог усяку істоту, вижив тільки Ной і ті, хто був з ним у ковчезі.

Молитва: Небесний Батьку, Твій суд справедливий. Я також заслужив лише смерті. Бережи мене в Ісусі Христі, ковчезі мого спасіння.

Одне слово: Майте страх Божий, довіряйте і коріться Господу

login:
password: