Каїн і Авель

Буття 4:1-16

(7): Отож, коли ти добре робитимеш, то підіймеш обличчя своє, а коли недобре, то в дверях гріх підстерігає. І до тебе його пожадання, а ти мусиш над ним панувати.

1. Жертва Авеля і Каїна (1-5)

Господь зглянувся на Авеля й на жертву його, а на дар Каїна й на жертву його не зглянувся. Каїн приніс свою жертву як послугу Богу. Авель приніс від своїх первородних і найкращих зі свого стада. Він прийшов до Бога вірою, усвідомивши себе грішником. Авель мав страх Божий і вдячне серце. Господь викрив Каїна, але він не розкаявся, а розлютився.

2. Коли ти добре робитимеш (6-8)

Бог любив Каїна і дав йому дорогоцінне слово. Господь попередив його, що гріх, як лютий лев, стоїть біля дверей його серця. Він міг би послухатися Бога і подолати грішне бажання. Але Каїн відкинув Боже слово. Гріх переміг його, і він вбив свого брата.

3. Вигнанець і волоцюга на землі (9-16)

Каїн противився Богу: "Чи я сторож брата свого?". Бог прокляв землю, а Каїн став волоцюгою, людиною без свого місця і призначення. Він був сповнений страху і неспокою. Він був відділений від джерела духовного життя. Господь зробив Каїну знак, щоб ніхто, зустрівшись з ним, не вбив його.

Молитва:Господь, допоможи мені зберігати Твоє слово в серці, щоб гріх не міг керувати мною.

Одне слово:Не стань вигнанцем і волоцюгою

login:
password: