Видіння козла та барана

Даниїл 8:1-27

(17): І він прийшов туди, де я стояв, а коли він прийшов, я настрашився й упав на обличчя своє. І сказав він мені: Зрозумій, сину людський, бо на час кінця це видіння!

1. Людина видіння (1-8)

Даниїл бачив, як з'являються та зникають царства землі і світ стає все гіршим та гіршим. Він продовжував молитися. Бог показав йому видіння того, що буде далі й впевненість у тому, що Сам Бог власноруч контролює все. Дворогий баран у видінні Даниїла - це Мідо-Перська держава, яка підкорила Вавилон та Єгипет. Козел - це Греція, а його великий ріг - Олександр Македонянин. Коли він помер, його царство поділилося на чотири. Ізраїль був втягнутий в конфлікт між двома з них - царем Єгипту Птоломеєм та царем Сирії - Селевком.

2. Невеликий ріг став дуже великий (9-27)

Невеликий ріг (9) та "цар нахабний та вправний у підступах" (23) - це Антіох IV Єпіфан, який поневолив "пишноту", заборонив поклонятися Богові Ізраїлю та примушував Юдеїв поклонятися бовванам. В цей час правда була скинута на землю, а брехня розквітала. Завжди були й будуть злі люди, що намагаються викоренити Божий народ. Інколи нам може здаватися, що сатана перемагає, але завжди треба пам'ятати, що кінцева перемога належить Господу.

Молитва:Господи, допоможи мені твердо стояти в Твоїй істині під час розквіту брехні. Будь з християнами всього світу під час гоніння

Одне слово:Божа істина переможе

login:
password: