Царства світу та Царство Бога

Даниїл 2:24-49

(44): А за днів тих царів Небесний Бог поставить царство, що навіки не зруйнується, і те царство не буде віддане іншому народові. Воно потовче й покінчить усі ті царства, а само буде стояти навіки

1. Царства світу (24-43)

Господь, суверенний Творець історії, дав сон Навуходоносорові, в якому Він повідомив Свій план стосовно майбутнього нашого світу. Даниїл повинен був розгадати значення цього сну. Всю ніч він та три його товариші молилися, і Господь відкрив Даниїлу таємницю царевого сну. Наступного дня він зустрівся з царем. Даниїл звеличив Бога Небес перед царем, та розповів йому і зміст сновидіння та його значення. Бовван, що його бачив цар уві сні, символізує наступні світові імперії: Вавилон, Мідо-Персія, Греція та Рим. Світові держави з'являються та зникають згідно з суверенною волею Бога. Жодне царство, що засноване людиною, не може існувати вічно.

2. Вічне царство (44-49)

Бог пообіцяв поставити царство, яке ніколи не зруйнується. Воно наповнить землю, як камінь, що відірвався від гори у видінні царя. Ісус, Який народився у часи Римської імперії - це Цар вічного царства. Завдяки свідченню Юдейського полоненого, наймогутніший цар цього світу вклонився Богові та й прославив Його ім'я.

Молитва: Господи, навчи мене надіятися на Твоє вічне Царство, а не на "золоту голову" або "глиняні ноги"

Одне слово: Царство Бога перебуває навіки

login:
password: