На Господа здай дорогу свою

Псалми 37:1-40

(5,6): На Господа здай дорогу свою, і на Нього надію клади, і Він зробить, і Він випровадить, немов світло, твою справедливість, а правду твою немов південь

1. Очікуй Господа (1-9)

Зазвичай, коли злі люди підносяться, ми стаємо нестриманими та пригніченими. Боже слово наполегливо радить нам не гніватись (1,7,8), тому що це веде до зла. Ми повинні утримуватись від гніву та покинути пересердя. Ми маємо мовчки очікувати Господа і надіятись Нього. Замість того, щоб спостерігати за злими людьми, краще насолоджуватись в Господі, надіятись на Нього та здати на Нього свою дорогу. Це добрий рецепт проти високого кров'яного тиску.

2. Благословенні успадкують землю (10-40)

"Бо благословенні від Нього вспадкують землю, а прокляті від Нього понищені будуть!" (22). Псалмоспівець повторює цю обіцянку 12 разів. Вона зміцнює нас в молитві за те, щоб наша країна стала царством священиків і святим народом. Бог обіцяє що прийде день, коли нечестиві розвіються і зникнуть як той дим. А до того часу Бог - наша твердиня у війні зі злом, Він допоможе й порятує.

Молитва:Господь, пробач мою звичку гніватись через злих людей. Вірою я надіюсь успадкувати цю землю. Допоможи мені гаряче молитись.

Одне слово:В молитві покладись на Господа

login:
password: