Притча про гірчичне зерно та розчину

Матвія 13:31-35

(31): Іншу притчу подав Він їм, кажучи: Царство Небесне подібне до зерна гірчичного, що взяв чоловік і посіяв на полі своїм

1. Царство Боже подібне до гірчичного зерна (31,32)

Гірчичне зерно дуже маленьке. Євангельська звістка також дуже коротка і проста. Але коли гірчичне зерно проростає, воно стає таким великим, що в його гіллі знаходять сховок птахи небесні. Зерно Євангелії посіяне в людськім житті росте до тих пір, доки людина не зміниться і її життя не стане благословенням для навколишніх. Одна людина може стати таким зерном. Слуги Євангелії смиренні та здаються слабкими. Але коли місто чи країна має вірного чоловіка Божого, то Господь використовує його, щоб змінити це матеріалістичне суспільство в царство Боже.

2. Царство Боже подібне до розчини (33-35)

Розчина - це маленький шматок квасного тіста. Але коли його додати в діжку з прісним тістом, то воно розчиняє усе тісто, скільки б його не було. Євангелія також має силу поширюватись і змінювати життя людини.

Молитва: Господи, я вірю, що Ти працюєш через вивчення Біблії 1:1, щоб змінювати людей і цілі нації. Постав одного слугу Божого в кожному місті світу.

Одне слово: Гірчичне зерно росте

login:
password: