Притча про ґрунт

Матвія 13:18-23

(23): А посіяне в добрій землі, це той, хто слухає слово й його розуміє, і плід він приносить, і дає один у сто раз, другий у шістдесят, а той утридцятеро

1. Три безплідних типи ґрунту (18-22)

Дорога - це серце тих, хто не приймає слово Бога, тому що не розуміє його. Проблема таких людей не в їхньому невігластві, а в гордості. Смиренні серцем приймають слово Боже. Вони бережуть його, доки Бог не здійснить Своєї роботи. Це ті, хто розуміє слово Боже. Кам'яний ґрунт - це ті, хто з радістю приймає слово Боже, але лише розумом. Вони не дозволяють кореню заглибитись в серце - тому не знають каяття. Тому, коли їхні співробітники, родичі чи друзі чинять якийсь супротив їхньому життю віри, вони кидають вивчати Біблію. Терен - це зайняті люди, які переживають через своє майбутнє та шукають насолод. Тому зерно слова Божого не може плодити в їхніх серцях.

2. Добрий ґрунт (23)

Ті, хто приймає слово Боже в своє серце і кориться йому, мають гарну землю серця. Їхнє життя рясніє гарними плодами - в 30, 60 та 100 разів. Одна людина із таким відношенням до слова Божого приносить більше плоду, ніж усі інші разом взяті.

Молитва:Господи, нехай моє серце буде доброю землею кожного разу, як я вивчаю Біблію чи слухаю проповідь.

Одне слово:Будь плідною землею

login:
password: