Давид зміцнився Господом

1 Самуїлова 30:1-31

(6): І було Давидові дуже гірко, бо народ говорив, щоб його вкаменувати, бо засмутилася душа всього народу, кожен обурився за синів своїх та за дочок своїх. Та Давид зміцнився Господом, Богом, своїм

1. Напад Амалкитян (1-6)

Коли Давид і його люди повернулись додому, вони дізнались, що сталось нещастя. Амалкитяни напали на беззахисне місто, спалили його і захопили всіх жінок, включаючи Давидових. Давид і його люди плакали так довго, аж доки не стало сил плакати. Чоловікам було так гірко, що вони навіть хотіли побити Давида камінням. Але Давид зміцнився Господом.

2. Нещастя повернулось на славну перемогу (7-31)

Давид не кинувся за своїми ворогами. Спочатку він запитав Господа, що робити. Потім з ясним напрямком від Господа він переслідував амалкитян. Його люди були виснажені, і знайти ворогів в такому дикому місці було просто неможливо. Але Господь передбачив для них провідника; вони застали амалкитян зненацька і повернули все своє та ще й інше награбоване. Коли негідні люди почали виступати, щоб не ділити здобич з тими, хто залишився вдома, Давид розділив здобич порівну. В час перемоги Давид віддав належну славу Господу.

Молитва:Господи, навчи мене покладатись на Тебе в молитві і поверни нещастя у славну перемогу.

Одне слово:Зміцнись Господом

login:
password: