Давид і Йонатан

1 Самуїлова 20:1-42

(42): І сказав Йонатан до Давида: Іди з миром! А що присягнули ми двоє в Господнє ім'я, говорячи: Господь нехай буде свідком між мною та між тобою, і між насінням моїм та насінням твоїм, нехай буде аж навіки!

1. Любов Йонатана до Давида (1-17)

Йонатан і Давид були справжніми друзями. Їх любов була чистою, бо вона походила від їх любові до Бога. Зараз така дружба дуже рідкісна, тому що чоловіки без Бога не можуть поважати і довіряти один одному. В безбожних стосунках люди егоїстично використовують один одного. Ось чому люди самотні. Йонатан був коронованим принцем, але він знав, що не він, а Давид буде наступним царем. Він любив Давида більше, ніж корону. Вони склали заповіт і обоє дотримали його.

2. Давид гірко плакав (18-42)

Йонатан не міг повірити в те, що його батько запланував Давидову смерть, тому він запропонував перевірку. Якщо Саул запланував вбити Давида, тоді Давидова відсутність на святі новомісяччя перешкодить цьому плану і розгнівить Саула. Саме так і сталось. Коли Саул побачив, що Давид відсутній, він так розізлився, що мало не вбив Йонатана. Йонатан залишив свято, повний гніву, і пішов попередити Давида. Давид повинен піти. Вони розлучались зі слізьми, але їхня дружба ніколи не зруйнувалась. Давид дуже гірко плакав.

Молитва:Господи, даруй нам справжню дружбу, засновану на любові до Тебе.

Одне слово:Справжні друзі найбільше люблять Бога

login:
password: