Саул

1 Самуїлова 9:1-27

(16): Цього часу взавтра пошлю до тебе чоловіка з Веніяминового краю, і ти помажеш його на володаря над Моїм Ізраїлевим народом, і він спасе народ Мій від руки филистимлян. Я бо зглянувся на народ Мій, бо голосіння його дійшло до Мене!

1. Пошуки загублених ослиць (1-14)

Саул мав зовнішність лідера. Він був високим і вродливим молодим чоловіком. У всьому Ізраїлі не було вродливішого за нього. Але він не мав ніяких політичних амбіцій. Він був слухняним сином свого батька, і його сім'я була центром його життя. Саме пошуки загублених ослиць його батька привели його до пророка Самуїла.

2. Голосіння Мого народу дійшло до Мене! (15-27)

У цій події була Божа рука. Сам Бог почув голосіння Його народу від філістимлян (16). Він вибрав Саула бути їхнім володарем і врятувати їх від філістимлян. Бог привів Саула до Самуїла, щоб Самуїл помазав його на царя. Саул був шукачем ослиць, та Бог зробив його царем Ізраїлю і лідером для Його народу. Але кожна людина повинна бути випробувана. Лідер для Божого народу повинен бути не тільки здібним, але й достатньо смиренним духовно, щоб пройти Боже тренування.

Молитва: Господи, тільки Ти можеш поставити лідерів. Постав здібних і смиренних чоловіків і жінок, які зможуть бути пастирями і вчителями Біблії.

Одне слово: Я вибраний по Божій благодаті

login:
password: