Господня Вечеря

1 Коринтянам 11:17-34

(25, 26): Так само і чашу взяв Він по Вечері й сказав: Ця чаша Новий Заповіт у Моїй крові. Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене! Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде

1. Егоїстичні християни (17-22)

Коли коринтські християни збирались разом для спільної вечері та їли разом Господню Вечерю, вони думали не про Господа, а про їжу та пиття. Замість того, щоб об'єднати їх, їжа стала предметом розділення. Коли ми збираємось разом, ми повинні бути чутливими до потреб один одного, а не тільки думати про себе.

2. Значення Господньої Вечері (23-34)

В ту ніч, коли Ісус був зраджений, Він навчив Своїх учнів значенню Своєї смерті та обіцяв їм, що прийде знову. Хліб символізує поранене тіло Ісуса. Це говорить мені про те, що він любить мене, та, що Він любить світ. Чаша символізує новий заповіт, скріплений Його кров'ю. Його кров очистила мої гріхи, і я з'єднаний з Ним в Його смерті та воскресінні. Я повинен звіщати Його смерть за гріхи світу до того часу, коли Він знову прийде.

Молитва: Господь, дякую за новий заповіт Твоєї крові. Допоможи мені любити братів християн та звіщати Євангелію прощення доки ти не прийдеш.

Одне слово: Звіщай про Ісуса доки Він прийде

login:
password: