Гів'оняни

Ісус Навин 9:1-27

(24,25): А вони відповіли Ісусові та й сказали: Бо справді виявлено рабам твоїм, що Господь, Бог твій, наказав Мойсеєві, Своєму рабові, дати вам увесь цей Край, і вигубити всіх мешканців цієї землі перед вами. І ми дуже налякалися за своє життя зо страху перед вами, і зробили оцю річ. А тепер ми оце в руці твоїй: як добре, і як справедливо в очах твоїх учинити нам, учини

1. Хитрість Гів'онян (1-15)

Народи Ханаану об'єдналися, щоб зупинити навалу ізраїльтян і захоплення Ханаану. Але гів'оняни боялися Бога Ізраїлю й вірили, що Бог дасть цьому народу перемогу (24). Вони знали, що вони теж перебувають серед народів, вибраних до знищення, тому вони перехитрили ізраїльтян для того, щоб укласти з ними угоду.

2. А тепер ми оце в руці твоїй ( 16-27)

Ізраїльтяни розгнівалися, коли довідалися, що їх обдурили; але Ісус Навин стримав свою обіцянку. Гів'оняни з радістю прийняли роль холопських служників для того, щоб жити серед Ізраїлю. Через їхню віру й страх перед Богом і смиренність перед Божим народом їхнє життя пощадили.

Молитва: Господи, навчи мене вірі й смиренності, що виникає, коли я знаю, що бути частиною Твого народу - найбільш благословенне життя в землі.

Одне слово: Бійся Бога та приєднайся до Божого народу за всяку ціну

login:
password: