Введення до послання до Колоссян

Павло написав цей лист до колосських християнам під час свого першого ув'язнення в Римській тюрмі (60 р. н.е.). Колоси в той час були одним з міст середньої Азії (сьогодні Туреччина), розташованим між Ефесом і Егейським морем. Колосська церква була заснована Епафром (1:7). Сам Епафр увірував через проповідь Павла в Коринті. Він відвідав Павла в Римській тюрмі і розділив з ним теми молитви за своїх овечок в Колосах. Так з'явилося це послання.

Павло звеличує ім'я Ісуса Христа і вказує, що тільки в Ньому живе вся повнота. Це були саме ті слова, які потрібно було почути колоссянам. Справа в тому, що в церкву проникли деякі псевдо вчителі, вони посіяли насіння помилкової філософії, заснованої на людській мудрості. В результаті деякі віруючі були обмануті. Сьогодні багато християн обмануті помилковими філософіями і гуманізмом. Як і колоссяни, іноді ми потребуємо нагадування про те, що на відміну від різних людських навчань, в жертві Ісуса Христа є все, що нам необхідно.

Послання можна розділити на декілька частин:

1. Привітання та молитва (1:1-14)

2. Першість Христа (1:15-23)

3. "У тому й працюю я" (1:24-2:7)

4. Свобода у Христі (2:8-23)

5. Живіть свято (3:1-4:6)

6. Вітання (4:7-18)

Приносьте плід і зростає

Колоссянам 1:1-14

(10): щоб ви поводилися належно щодо Господа в усякому догодженні, в усякому доброму ділі приносячи плід і зростаючи в пізнанні Бога

1. Привітання та подяка (1-8)

Відомості про святих і вірних колосських братів у Христі зміцнили Павла, що знаходився в Римській в"язниці. Він благословив їх благодаттю і миром. Це- не формальні слова, Павло дякує Богові за те, що віра колосських братів заснована на істині. Євангеліє - це слово істини. Павло радіє тому, що їх надія у Небесному Царстві Бога, а віра - в Ісусі. Любов до святих походить від такої надії. Павло нагадав їм про те, що вони - частина всесвітнього співтовариства віруючих. Євангеліє дане всім людям, воно приносить плоди у всьому світі.

2. Життя, угодне Богу (9-14)

Павло молиться про колоссян, щоб вони жили угодно Богові. Богу подобається бачити, як Його діти ростуть в пізнанні Його і приносять Йому плоди. Як ми можемо досягти цього? По-перше, ми повинні покласти нашу надію в небесах. По-друге, повинні радісно дякувати Богові під час випробувань, таким чином, зростати у внутрішній силі, витривалості й довготерпінні. По-третє, ми повинні пам'ятати благодать Бога, Який врятував нас від влади темряви, простив наші гріхи і привів нас у царство світла.

Молитва:Господь, допоможи мені зростати в вірі, приносити Тобі плоди і жити угодним Тобі життям.

Одне слово:Рости, принось плоди, догоджай Богу

login:
password: