Йдіть Божим шляхом і тіштеся

Повторення Закону 12:1-31

(7): І будете їсти там перед лицем Господа, Бога вашого, і будете тішитися всім, до чого доторкнеться ваша рука, ви та доми ваші, якими поблагословив тебе Господь, Бог твій

1. Ідіть на те місце, що його вибере Господь (1-14)

Найстрашніший ворог не той, що погрожує зброєю, а той, що звертає серця людей до ідолопоклонства. Ханаанські ідоли були огидні Богу і були спокусою для ізраїльтян. Тому ізріїльтяни мали знищити всі місця, де хананеї служили своїм богам. Після того, як вибраний народ завоює ці землі, Бог вибере одне місце для поклоніння. Згодом цим місцем став Єрусалим.

2. Вклоняйтеся Богу згідно з Його волею (15-31)

Ханаанський спосіб поклоніння містив огидні ритуали: перелюб і принесення дітей в жертву (31). Але служіння Богу має нести радість і життя (7,18). Божі люди мають їсти в Божій присутності і тішитися працею рук своїх. Вони мають шанувати життя (23) та Божих слуг. Божі люди мають вклонятися Богу згідно з Його волею, а не за своїми уявленнями. Вони мають виконувати Божі закони.

Молитва: Господи, я тішуся перед Тобою. Допоможи служити Тобі по-Твоєму. Допоможи мені вклонятися Тобі щонеділі у Божому домі.

Одне слово: Тіштеся перед Господом

login:
password: