Єзекія надіявся на Господа

2 Царів 18:1-37

(5,6): Він надіявся на Господа, Бога Ізраїля, і такого, як він, не було між усіма царями Юдиними, ані між тими, що були перед ним. І міцно тримався він Господа, не відступався від Нього, і додержував заповіді Його, що наказав був Господь Мойсеєві

1. Як його батько Давид (1-12)

Єзекія надіявся на Господа і жив за Його словом. Хоча "хороші" царі не винищували пагірків - місць, де панувала зіпсована хананейська культура, Єзекія не пішов на компроміс з ідолопоклонством. Він знищив мідного змія, котрого зробив Мойсей, бо люди кадили йому і поклонялися як ідолу. Єзекія надіявся на Господа, і Бог благословив його і послав успіх в усіх справах.

2. Час випробувань (13-37)

Чотирнадцятого року царя Єзекії ассирійський цар пішов на всі укріплені Юдині міста і захопив їх. Єзекія намагався зробити все можливе, щоб врятувати свій народ. Він навіть віддав усе срібло, яке знайшлося в домі Господньому, і сплатив подать. Але ассирійці прийшли військами до Єрусалиму і посіяли недовіру і страх в серця людей. Один із начальників, як сатана, спокушував людей стати на легкий, але такий, що веде до загибелі, шлях (31).

Молитва:Господи, допоможи мені надіятися на Тебе і слухатися Тебе, як в добрий, так і в тяжкий час.

Одне слово:Надійся повністю на Господа

login:
password: