Молитва Господня (2)

Матвія 6:11-15

(14): Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець

1. Хліба нашого насущного дай нам сьогодні (11)

Ми залежимо від Бога в наших потребах. Бог знає, чого ми потребуємо раніше, ніж ми Його будемо просити про це. Але Він бажає, щоб ми просили Його дати нам хліба на кожний день. Бог бажає, щоб ми пам’ятали, що все в цьому світі йде від Нього. Він бажає, щоб наші серця наповнилися подякою, а не скаргою. Бог хоче, щоб ми приходили до Нього з проханнями кожного дня (Вих.16:15-31). Він не хоче, щоб наші прохання були егоїстичними, тому ми повинні молитися за наш насущний хліб.

2. Прости нам борги наші (12-15)

Для існування наші тіла потребують їжі. Наші душі потребують прощення. Прощення гріху - це милосердний Божий дар. Всі ми народилися грішниками. Ми грішимо обмірковано та необмірковано кожного дня. Плата за гріх - смерть. Ісус прийшов та помер на хресті, щоб купити нам прощення. Якщо ми не прощаємо інших, то в нашому серці немає місця для прощення Бога. Нам потрібен Добрий Пастир, Який береже нас від зла та веде по шляхам праведності кожного дня.

Молитва: Отче, дякую Тобі за те, що Ти дав мені все, чого я потребую сьогодні. Прости мої гріхи та збережи мене від зла.

Одне слово: Насущний хліб та прощення

login:
password: