Глибина моральної зіпсованості

Суддів 19:1-30

(30): І сталося, кожен, хто це бачив, то говорив: Не бувало й не бачено такого, як це, від дня виходу Ізраїлевих синів з єгипетського краю аж до цього дня! Зверніть увагу на це, радьте та говоріть!

1. Добрий старий (1-21)

Розповідь про левита і його наложницю дає короткий огляд життя в часи суддів. Левити були релігійними лідерами, але цей чоловік цікавився лише тим, що поїсти і попити та як отримати задоволення. Дорогою додому він з наложницею зупинився на ніч у Љів'ї Веніяминовій. Старий, якого вони зустріли, нагадує нам Лота (Буття 19)

2. Гріх Содому (22-30)

Трагічний випадок, що стався в Љів'ї, дуже схожий на те, що сталося у Содомі і принесло на нього Божий суд, що перетворив Содом у палаючу піч. Різниця лише в тому, що в Љів'ї це було ще страшніше. Автор книги Суддів показав глибину розпусти і моральної зіпсованості, у яку опускався Ізраїльский народ без пастиря і духовного лідера.

Молитва: Господи, коли люди ідуть за своєю грішною природою, це тягне їх на дно зіпсованості. Благаю, постав пастирів і учителів Біблії, які зможуть підняти свій народ з морального дна і повернути до Тебе.

Одне слово: Не бувало й не бачено такого

login:
password: