Ісус зустрічається з прокаженим

Матвія 8:1-4

(3): А Ісус простяг руку, і доторкнувся до нього, говорячи: Хочу, будь чистий! І тієї хвилини очистився той від своєї прокази

1. Господи, якщо хочеш... (1-2)

Люди, що скупчились у великий натовп, тиснули та тіснили один одного, намагаючись наблизитись до Ісуса. Але, коли поблизу з’явився прокажений, натовп розступився. Ніхто не хотів навіть знаходитись поруч з ним. Цей чоловік вірив, що Ісус має силу очистити його від гнійників та зцілити від хвороби, яка руйнує життя. Однак, прокажений не був впевнений в тому, що Ісус прийме його, тому що ніхто не приймав його. Але подолавши свої сумніви та вороже ставлення натовпу, прокажений прийшов та впав на коліна перед Ісусом. "Коли, Господи, хочеш, Ти можеш очистити мене!"

2. Ісус сказав: "Хочу" (3-4)

Ісус простяг руку, і доторкнувся до нього, говорячи: "Хочу, будь чистий!" Ісус не зіщулився від цього доторку. Дотик любові Ісуса перекреслив усі правила, він зруйнував самотність прокаженого. Прокажений був зцілений. Ісус послав його до священика принести жертву подяки та отримати свідоцтво про очищення. Він міг повернутися назад в свій дім, у свою родину, до життя, заснованого на милості Бога. Дотик любові Ісуса приносить прощення, очищення та зцілення від всякого гріху.

Молитва: Господи, доторкнись та очисти мене. Допоможи мені розділяти Твою любов з іншими, хто потребує Твого дотику.

Одне слово: Ісус хоче очистити

login:
password: