Повернення Неемії

Неемія 13:1-31

(1): Того дня читане було з Мойсеєвої книги вголос народу, і було знайдене написане в ній, що Аммонітянин та Моавітянин не ввійде до Божої громади, і так буде аж навіки

1. Неемія очищає храм (1-9)

Після 12 років життя в Єрусалимі Неемія повернувся у Вавилон (6). Коли ж він знову прийшов в Єрусалим, то знайшов там атмосферу компромісу, яка не могла догодити Богу. Він почав провадити докорінні реформи в відповідності до Біблії. По-перше, він викинув речі Товії амонітянина з кімнати, яку він зайняв у храмі. Ел'яшів був первосвящеником, та Неемія викривав і його, бо хотів догодити Богу.

2. Інші реформи (10-31)

Неемія виявив, що левитам, Божим слугам, не давали матеріальну підтримку, субот не дотримувались, а чоловіки з Божого народу одружувались на невіруючих; через це багато юдейських дітей не вміли говорити рідною мовою. Неемія суворо викривав їх, навіть декого бив і рвав волосся. Неемія жив і працював перед Богом. Він відновив духовний порядок.

Молитва:Господь, дякую, що Ти поставив доброго пастиря Неемію. Постав вірних пастирів для нашого народу, які зможуть повернути нас до Біблії.

Одне слово:Повернись до Біблії

login:
password: