Ідіть, і збудуйте мура Єрусалиму

Неемія 2:11-20

(17): І сказав я до них: Ви бачите біду, що ми в ній, що Єрусалим зруйнований, а брами його попалені огнем. Ідіть, і збудуйте мура Єрусалиму, і вже не будемо ми ганьбою!

1. Самотня подорож (11-16)

Неемія прибув у Єрусалим. Він нікому не розповів, що Бог поклав йому на серце зробити, але сам пішов, щоб уважно вивчити стан зруйнованих стін. Оцінивши ситуацію, він зібрав разом усіх начальників народу.

2. Збудуйте мура Єрусалиму (17-20)

Зруйнована стіна була символом зруйнованого духу і відчаю в серцях. Єрусалим був безпомічним, вразливим та приниженим. Людям тяжко було потурбуватися навіть про самих себе. Вони не мали сміливості відбудувати своє місто і жити у відповідності до Божого покликання. Неемія розповів начальникам, як Бог поклав йому на серце приїхати до Єрусалиму і як Бог відповів на його молитву і торкнувся серця царя, щоб той допоміг. Він насадив віру в їхніх серцях, і вони почали відбудовувати стіни міста. Одразу з'явились вороги, які хотіли зупинити їх. Але вони поклали свою надію на Бога небес, а не на людину.

Молитва: Господи, духовна спадщина і фундамент нашого народу зруйновані. Допоможи нам відбудувати їх через вивчення Біблії 1:1 та молитву.

Одне слово: Відбудуймо мура

login:
password: