Слуга Бога і слово Бога

Повторення Закону 31:1-29

(11,12): коли прийде ввесь Ізраїль з'явитися перед лицем Господа, Бога свого, у місці, яке вибере Він, будеш читати цього Закона перед усім Ізраїлем до їхніх ушей. Збери той народ, чоловіків, і жінок, і дітей, і приходька свого, що в твоїх брамах, щоб вони чули й щоб навчалися, і боялися Господа, Бога вашого, і додержували виконувати всі слова цього Закону

1. Мойсей навчає Ісуса (1-8)

Місія Мойсея підійшла до кінця. В присутності людей він уповноважив Ісуса Навина йти перед Ізраїлем, щоб посісти обіцяну землю. Господь буде з ними. Ісус мав захопити землю і справедливо поділити її. Перш за все він сам мав стати взірцем хоробрості і віри. Лідер має довіряти Господу, який ніколи не полишить нас.

2. Мойсей записує закон (9-13)

Мойсей записав закон. Його записи стали частиною Біблії - П'ятикнижжям. Свята книга мала зберігатися в ковчегові, в серці народу. В назначений час усі люди: чоловіки чи жінки, діти чи то приходьки мали зібратись в обраному Богом місці і слухати слово Біблії.

3. Бог уповноважує Ісуса (14-29)

Бог уповноважив Ісуса Навина вести людей після смерті Мойсея. Це був бунтівний народ, але Бог дав їм Біблію і навіть пісню, щоб нагадати їм про милість Божу. Бог обіцяв завжди бути зі Своїм народом.

Молитва: Господи, допоможи мені коритись лідерам, яких Ти поставив наді мною. Навчи мене жити за словом Твоєї Книги і завжди хвалити Тебе.

Одне слово: Читай Біблію і корись Богу

login:
password: