Очистьте стару розчину

1 Коринтянам 5:1-13

(7): Отож, очистьте стару розчину, щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений

1. Вилучити перелюбника (1-5)

В зібранні церкви в Коринті був перелюбник. Павло докоряв церкві за байдуже ставлення до цього. Заради його ж спасіння перелюбника потрібно "віддати сатані на погибель тіла", тобто відлучити від церкви, для того, щоб той зрозумів, наскільки серйозний гріх він скоїв, і розкаявся. Життя відлученого від церкви подібне до життя в пеклі. При цьому переслідувалася мета - його покаяння і спасіння його душі від пекла.

2. Христос - наша Пасха (6-13)

Вплив перелюбника на зібрання - як вплив розчини. Під час Пасхи дозволялося їсти лише прісний хліб. Все, що доторкалось до розчини, підлягало очищенню. Церква не має права дозволяти гріхи, дія яких подібна дії розчини. Христос, наша Пасха, принесений у жертву за нас, тому наші гріхи очищені, і ми не будемо осуджені в день суду. Члени церкви, які вільно грішать і не прикладають ніяких зусиль до покаяння, повинні бути вилучені. Ми повинні вилучити зі свого оточення гріх та злі задуми зі своїх сердець.

Молитва:Господи, даруй мені сміливість докоряти з любов'ю та віру покаятись, коли отримую докору.

Одне слово:Очистьте стару розчину

login:
password: