Завдання виконане

Ісус Навин 11:1-23

(15): Як Господь наказав був Мойсеєві, Своєму рабові, так Мойсей наказав Ісусові, і так зробив Ісус, не занехав ані слова зо всього, що Господь наказав був Мойсеєві

1. Північний похід (1-20)

Царі Північного Ханаану зібралися при водах Меромських, щоб боротися з Ізраїлем. Бог зміцнив Ісуса Навина через Своє слово (6). Ісус Навин додержувався наказу Мойсея - того слова, що Мойсей одержав від Бога. Нелегко було безупинно боротися й руйнувати; у людей було досить причин, щоб розслабитися або лінуватися. Ісусом Навином рухала не злість або помста. Ісус Навин був інструментом Божого суду, і він заклав основу нової нації, народу, що не відає ідолопоклонної й розбещеної культури хананеїв.

2. Вся земля захоплена; відпочинок від війни (21-23)

Ісус Навин навіть атакував і знищив велетнів, яких ізраїльтяни боялися 40 років тому. Люди захопили всю землю, як Бог сказав Мойсею. Це зайняло тривалий час, але вони постаралися до кінця.

Молитва: Господи, важко розуміти руку Твого суду. Але я вірю Тобі й знаю, що мої гріхи ставлять мене перед Твоїм судом. Я можу уповати тільки на милість Христа.

Одне слово: Корися Богові, навіть якщо важко

login:
password: