Приготування до битви

Ісус Навин 5:1-15

(15): І сказав вождь Господнього війська до Ісуса: Скинь взуття своє з своїх ніг, бо це місце, на якому стоїш ти, святе воно! І зробив Ісус так

1. Обрізання в Гілгалі (1-12)

Гілгал значить "відкидання". У Гілгалі, першій стоянці після переходу Йордану, Ісус Навин обрізав ізраїльтян. Це був знак і печатка Божого очищення. Це був символ того, що люди відкидали старе рабське життя в Єгипті й заново довіряли серця Суверенному Богові. Це знаменувало початок нового життя в обітованій землі. Це було духовне готування до майбутньої великої битви віри.

2. Вождь війська Господнього (13-15)

Ісус Навин запитав вождя Господнього війська, на чиєму той боці. Але командуючий Господнього війська ні на чиєму боці. Він запросив Ізраїль брати участь у його битві і стати на його бік. Він сказав Ісусу Навину зняти взуття. Це була свята земля. Це була Божа земля; і це повинна була бути Божа битва.

Молитва: Господи, обріж моє серце, щоб я міг любити Тебе й покладатися тільки на Тебе. Дозволь мені боротися у Твоїй армії, під Твоїм командуванням. Нехай місце, на якому я стою зараз, буде святою землею.

Одне слово: Це свята земля; це битва Господа

login:
password: