Будь дуже сильний та відважний

Ісус Навин 1:1-18

(7): Тільки будь дуже сильний та відважний, щоб додержувати чинити за всім тим Законом, що наказав був тобі Мойсей, Мій раб, не відхилишся від нього ні праворуч, ні ліворуч, щоб щастило тобі в усьому, де ти будеш ходити

1. Господь наказує Ісусу Навину ( 1-9)

Бог призвав Ісус Навина й обновив обіцянки, дані раніше Мойсею. Він обіцяв бути з Ісусом Навиним, як Він перебував з Мойсеєм. Але щоб вести Божий народ успадкувати землю, що Він обіцяв їм дати, Ісус Навин повинен був зробити дві речі: 1) Ісус Навин повинен бути дуже сильним і відважним. Це означає мати віру в Бога й перебороти страх; 2) Він повинен вивчати слово Бога й зберігати його в серці, коритися йому у своєму житті й навчати йому ізраїльський народ.

2. Ісус Навин переймає відповідальність ( 10-18)

Ніхто самовільно не міг зайняти місце Мойсея; але хтось повинен був повести народ. Лідером мала стати людина, що може об'єднати всю націю. Ісус Навин показав, що він такий лідер. Іспит на лідерство він пройшов тоді, коли закликав два з половиною коліна, що одержали землі на схід Йордану, вступити у війну для захоплення Ханаану.

Молитва:Господи, вижени страх з мого серця й допоможи мені коритися й навчати Твоєму слову з вірою.

Одне слово:Будь дуже сильний та відважний

login:
password: