Виховання поваги та відповідальності

Повторення Закону 21:1-23

(8): Прости народові своєму, Ізраїлеві, якого Ти, Господи, викупив, і не дай неповинної крови посеред народу Свого, Ізраїля, І буде прощена їм та кров

1. Спокута невинної крові (1-9)

Раби відрізняються невмінням поважати інших і безвідповідальністю. Але життя священне тому що воно дано Богом. Якщо буде скоєно вбивство, і винуватець не буде знайдений, то місто найближчий до місця злочину повинно взяти на себе відповідальність. Старійшини повинні принести жертву крові, щоб змити гріх з себе та народу.

2. Повага і порядок (10-23)

Люди повинні поважати жінок, навіть полонених. Людина повинна слідувати законам Бога, а не своїм почуттям чи сімейним традиціям (15-17). Неслухняні діти, які відкидають батьківське виховання, це проблема не лише сім'ї, але й усього суспільства. Нам таке покарання здається занадто жорстоким, але повага і духовний порядок - необхідний фундамент для формування нації. Насіння непокори має бути видалене з зародка духовної нації. У вірші 23 можна побачити покарання Ісуса, Який взяв на Себе наше прокляття (Гал. 3:13).

Молитва:Господь, дякую Тобі за те, що Ти вчиш нас поважати людське життя і людей. Допоможи мені жити по Твоїм законам, а не по своїм почуттям.

Одне слово:Поважай інших; виконуй слово Бога

login:
password: