Живіть під Божим благословінням

Повторення Закону 15:1-23

(4,5): та тільки не буде серед тебе вбогого, бо конче поблагословить тебе Господь у Краї, якого Господь, Бог твій, дає тобі на спадок, щоб ти посів його, якщо тільки конче будеш ти слухатися голосу Господа, Бога свого, щоб додержувати виконувати кожну ту заповідь, що я наказую тобі сьогодні

1. Позичайте вбогим (1-11)

Жадібні та егоїстичні люди відділяють себе від Божого благословіння. Бог звільнив Свій народ із рабства людей та матеріальних речей, і тому звелів їм кожні 7 років відпускати борги. Ізраїльтяни не мали бути скупими та мати запекле серце до вбогих. Вони мали вільно позичати, незважаючи на наближення сьомого року; вони мали давати щиросердо, без жалю. Тоді Бог обіцяв благословити їх та зробити багатими. Тому Божі люди завжди є кредиторами, а не позичальниками; вони можуть керувати, а не знаходитися під владою. Вибраний народ мав жити під благословенням Бога.

2. Відпусти раба свого (12-23)

Ізраїльтяни були рабами, але Бог викупив їх і зробив вільними. Але вони ще жили під впливом тогочасної культури. Бог звелів їм кожний сьомий рік відпускати своїх рабів-євреїв на волю, та не з порожніми руками. Ізраїльтяни мали також відділяти первородну худобу від своїх отар та їсти її перед Господом.

Молитва: Господи, дай мені щедре серце і руку. Учи мене, як жити під Твоїм благословінням.

Одне слово: Не будьте егоїстами

login:
password: