Виконуйте Боже слово і живіть

Повторення Закону 4:1-24

(1): А тепер, Ізраїлю, послухай постанов та законів, що я навчаю вас чинити, щоб жили ви, і ввійшли, й посіли цей Край, що Господь, Бог батьків ваших, дає вам

1. Мудрий та розумний народ (1-9)

Якщо люди слухаються слів Бога, то це слово робить людей мудрими і розумними. Воно робить людей і народи великими (6-8). В Божому слові немає жодної вади. Бог робить успішними тих, хто кориться Його слову, нічого не додаючи і не віднімаючи. Ті, хто відкидає Боже слово і слідує своїм почуттям, як ізраїльтяни в Ваал-Пеорі (Чис. 25), неодмінно загинуть. Люди, які мають Боже слово, живуть у великому благословенні, тому що Бог близький до них, вони знають істинний шлях життя.

2. Не служіть ідолам (10-24)

Коли ізраїльтяни стояли під горою Хорив (Синай), очікуючи 10 заповідей, Бог явив їм Свою присутність в страшному вогні і хмарі. Люди не бачили жодної постаті, лише чули Божий голос. Тому їм не можна було робити жодних ідолів, і не служити ані їм, ані сонцю, місяцю та зорям. Бог - палаючий вогонь, Він ревнує Свій народ. Божі люди мають вчити своїх нащадків пам'ятати історію і виконувати вимоги Божого заповіту. Ми мусимо вчити інших Божому слову.

Молитва:Господи, дякую за Твоє слово. Допоможи мені жити по ньому і вірно навчати інших.

Одне слово:Виконуй Божі заповіді і живи

login:
password: