Бог тренує зі справедливістю

Єремія 46:1-28

(28): А ти не лякайся, рабе Мій Якове, каже Господь, бо Я з тобою, бо зроблю Я кінець всім народам, куди тебе вигнав, та з тобою кінця не зроблю, і тебе покараю за правом, і тебе непокараним не полишу!

1. Слово про Єгипет (1-26)

Іудеї покладалися на Єгипет. Багато хто думали, що Єгипет переможе імперію Вавилона й урятує Іудею. Але цього не трапилося. Фараон Нехао зазнав повної поразки від Вавилона біля Каркемішу, так зникла претензія Єгипту на світове панування. Іудея не одержала від Єгипту ніякої допомоги; Єгипет виявився зломленим очеретом. Тільки Бог може зцілити поранених людей. Він запрошував навіть єгиптян прийти й знайти бальзам у Љілеаді (11). Завоювання Єгипту вавилонянами було судом Бога на Єгипет, на його богів і царів і на тих, хто покладався на нього (25).

2. Не лякайся, бо Я з тобою (27-28)

Бог обіцяв бути зі Своїми людьми у вигнанні. Він винищить всі народи, серед яких вони жили, Ізраїль же буде в безпеці. Бог тренував свій народ у правді для того, щоб він покаявся.

Молитва:Господь, допоможи мені не покладатися на речі цього світу, а тільки на Тебе. Нехай Твій мир і спокій керують у моєму серці, Ти тренуєш у правді й Ти зціляєш.

Одне слово:Боже тренування зцілює хвору гріхом душу

login:
password: