Бог дає землю за Своїм розсудом

Єремія 27:1-22

(5): Я вчинив землю й людину, і скотину, що на поверхні землі, Своєю силою великою та витягненим раменом Своїм, і дав її тому, хто сподобався в очах Моїх

1. Ярмо для народів (1-11)

Господь звелів Єремії вчити Божому Слову наглядно. Він мав зробити поворозки та ярма і надіти їх на свою шию. По тому він мав сказати послам народів, що оточують Юдею, наступне: 1) Бог є їхнім суверенним Господарем і Правителем; 2) Бог віддав їх усіх в руку Навуходоносора, царя Вавилонського; 3) щоб спастися, вони мали покоритися під ярмо Вавилону, доки Господь не зніме його.

2. Пробуватимуть у вигнанні до дня Божих відвідин (12-22)

Послання до Юди було таке саме: вони мали скоритися і служити царю вавилонському, тоді вони будуть жити. Вони будуть спроваджені до Вавилону і мусять там залишатися, доки Бог не поверне їх. Слова пророка були схожими на слова зрадника, але це було послання від Бога, і це був для людей єдиний шлях до спасіння. Бог хотів привести людей до каяття.

Молитва: Господи, допоможи мені приймати Твій суверенітет в усіх сферах свого життя. Допоможи мені говорити Твоє слово вірно, навіть якщо воно звучить жорстко.

Одне слово: Бог владарює над світом

login:
password: