Вступ до 1-го послання до Тимофія

Павло називав Тимофія своїм "щирим сином за вірою". Він привів його до Христа під час своєї першої місіонерської подорожі. Під час цієї подорожі Павло заснував церкву в рідному місті Тимофія - Лістрі. Мама і бабуся Тимофія були християнками з юдеїв, його батько був греком. Зупинившись в Лістрі, Павло запросив Тимофія взяти участь в його подорожі в якості служителя. Павло виховував Тимофія в послусі. Послух Тимофія почався з обрізання. Потім Павло писав Фалип'янам 2:19-22: "Надіюся... послати до вас Тимофія... Бо я однодумця не маю ні одного, щоб щиріше подбав він про вас. Усі бо шукають свого, а не Христового Ісусового. Та ви знаєте досвід його..."

1-е послання до Тимофія було написане після того, як Павло вирушив до Македонії, залишивши Тимофія пастирем для церкви в Ефесі. Деякі члени церкви Ефеса були старшими і досвідченішими за Тимофія. Але Павло наставляв його управляти любов'ю, подаючи приклад у слові і справі, чистоті та вірі. Лідер повинен рости у вірі і любові. Двічі Павло говорив Тимофію "змагатись добрим змагом віри".

У цьому посланні Павло дає пораду про лжеучителів та кілька особливих настанов щодо призначення та вихованні духовних лідерів.

Виконувати Божу роботу вірою

1 Тимофію 1:1-11

(5): "Ціль же наказу - любов від чистого серця, і доброго сумління, і нелукавої віри"

1. Ціль же наказу - любов (1-7)

Істинна любов виходить з чистого серця, доброго сумління і нелицемірної віри. В церкві Ефесу були деякі люди, які прагнули продемонструвати свої "вищі" знання, навчаючи тому, чого немає в Біблії. Їх вчення не призводило до настанови в вірі, а лише до суперечок, тому Павло сказав Тимофію, щоб він забороняв цим людям обманювати. Робота Бога виконується не суперечками, а вірою і любов'ю.

2. Закон - для беззаконних (8-11)

Закон добрий, і він необхідний, тому що людина має грішну природу. Бог дав людині закон, щоб стримувати і обмежувати цю грішну природу, щоб люди могли жити в мирі. Приймаючи славну Євангелію, люди змінюються і можуть жити за внутрішнім велінням Духа, а не за зовнішнім примусом закону.

Молитва:Господь, дякую, що Ти довірив мені Твою славну Євангелію. Прийди і перебувай в мені і проводь мене Твоєї любов'ю. Допоможи мені вірою виконувати Твою роботу.

Одне слово:Божа робота відбувається в любові

login:
password: