Ахаз, злий цар

2 Царів 16:1-20

(2): Ахаз був віку двадцяти літ, коли він зацарював, і царював в Єрусалимі шістнадцять років, і не робив угодного в очах Господа, Бога свого, як батько його Давид

1. Страх Ахаза (1-4)

Ахаз був безбожним батьком; його ж син був одним з найкращих царів, що правили в Юді. Ахаз був повний страху, тому звертався до багатьох релігій. Можливо, він думав, що чим більше богів, тим більше сили. Він не розумів, що, покладаючись на багатьох богів, він відкидає єдиного Живого Бога, Котрий дійсно може йому допомогти.

2. Нашестя сирійців (5-20)

Сирійський цар Рецін вступив до альянсу з ізраїльским царем Пекахом та пішов проти Єрусалиму. Ахаз тремтів від страху, як листя на деревах (Ісая 7). Жодна з його вигаданих релігій не дала йому підкріплення і підтримки. Замість того, щоб покластися на Бога, Ахаз вирішив покластися на ассирійців. Він віддав срібло і золото храму в хабар ассирійському царю. Потому він зробив жертівник за зразком, взятим у переможених сирійців, і приносив на ньому жертви. Ахаз прийняв невдале рішення, вважаючи жадібних ассирійців доброзичливими союзниками. Страх робить людину дурною.

Молитва:Господи, видали страх з мого серця і допоможи мені повністю покладатися на Тебе. Захисти моє серце від спокуси компромісу.

Одне слово:Не бійся людини, покладайся на Бога

login:
password: