Послух Наамана

2 Царів 5:1-14

(14): І зійшов він, і занурився в Йордані сім раз, за словом Божого чоловіка. І сталося тіло його, як тіло малого хлопця, і став він чистий!

1. Віра маленької дівчинки (1-3)

Нааман був шанованим та хоробрим начальником сирійського війська. Але через хворобу він став більш зневажуваним, ніж жебрак. Багатство та слава не могли допомогти йому, і він був приречений на страшну смерть. Але була одна маленька дівчинка, яка вірила в Бога Ізраїля. Її взяли в полон, та вона служила жінці Наамана. У неї було пастирське серце до свого господаря. Вона розповіла йому про Божу силу та Божого слугу.

2. Віра Наамана та послух (4-14)

Нааман був гордою людиною. Він прийшов до Єлисея з листом від царя та сильно розлютився, коли той навіть не вийшов, щоб привітати його. Коли він дізнався про наказ Єлисея йти та омитися 7 разів в Йордані, то зовсім став лютим. Йому не подобилося, що його називають нечистим, йому не подобився Йордан та ставлення Єлисея. Але коли він змирив себе та погодився, то вилікувався. Бог очищає грішників, які приходять до Нього Його шляхом. Бог благословляє слухняну віру.

Молитва: Господи, допоможи мені перемогти гординю та свої думки, щоб пройти Твоє виховання та отримати благословення.

Одне слово: Ходити Божими шляхами

login:
password: