Бог благословляє язичницю

2 Царів 4:8-37

(9,10): І сказала вона до чоловіка свого: Ось я пізнала, що Божий чоловік, який завжди приходить до нас, він святий. Зробім же малу муровану горницю, і поставимо йому там ліжко, і стола, і стільця, і свічника. І коли він приходитиме до нас, то заходитиме туди

1. Горниця для Божого слуги (8-17)

Більшість людей не думали про особисті потреби Єлисея, але одна шунамітянка вчинила зовсім інакше по відношенню до нього. Вона запрошувала Єлисея на обід, а коли побачила в ньому Божого слугу, то приготувала для нього невелику горницю в своєму домі, щоб він міг використовувати її в будь-який час, коли буде в місті. Приймати Божих слуг в своєму домі - значить приймати Бога. Жінка не очікувала жодної нагороди, але Єлисей молився Богу за неї, та Бог благословив її бездітний дім, давши сина.

2. Чи я жадала сина від пана? (18-37)

Дитина росла та приносила багато радості своїм батькам. Одного разу він пішов на жнива разом з батьком, отримав сонячний удар та помер. Шунамітянка з вірою у воскресіння поспішила до Єлисею. Без нього вона не хотіла повертатися до дому, й Єлисею прийшлось піти з нею. Після того як його слуга не зміг допомогти хлопчику, Єлисей боровся перед Богом в молитві. Бог-Творець повернув життя дитині.

Молитва: Господи, навчи мене приймати Твоїх слуг й з радістю та вірою нести Твоє дорогоцінне благословення.

Одне слово: Горниця для Божого слуги

login:
password: