Ісус заспокоює бурю

Марка 4:35-41

(39): І, вставши, Він заборонив вітру і моря сказав: Мовчи, перестань. І стих вітер, і тиша велика настала

1. Ісус та учні під час бурі (35-38)

Ісус служив людям цілий день, тому під вечір Він втомився. В човні Він заснув і, навіть коли розлютувалася негода, не прокинувся. В Його серце панував мир, який не могли похитнути ніякі бурі. Ісус довіряв Богу. В цей же час Його учні сильно злякалися. Вони не могли навіть подумати, що бурі в нашому житті - це частина виховання. Під час цієї бурі вони усвідомили свою слабкість і безпорадність. Вони стали менш самовпевненими і вчилися молитися і покладатися на Ісуса (38б). Під час бурі вони як ніколи росли духовно.

2. Як у вас немає віри (39-41)

Ісус заспокоїв бурю Своїм словом (39). Ісус - це Правитель всього сущого, і тим, хто просить Його про допомогу, Він відповідає. Ісус зробив висновок, що проблемою Його учнів була відсутність віри (40). Страх приходить від сумнівів. Його можна подолати тільки вірою в Бога. Ісус готував своїх учнів майбутніми духовними лідерами, які повинні будуть підкорити світ Євангелієм. У житті їм належало подолати безліч перешкод. Вони повинні були вчитися перемагати вірою свій внутрішній страх. Через різні труднощі в нашому житті у нас є хороший шанс навчитися вірі. Ми повинні вчитися дякувати Богові за Його виховання.

Молитва:Господь, допоможи мені вірою перемогти всі страхи в моєму серці.

Одне слово:Не боятися, а вірити

login:
password: