Миротворці радітимуть

Приповісті 12:5-28

(20,21): Підступність у серці того, хто замишляє зло, а ті, хто прагнуть миру - радітимуть. Жодна неправедність не принесе задоволення праведнику, а безбожні сповняться злом.

1. Старанно працюй (11,24,27)

Біблія багато разів підкреслює очевидну істину, що її часто ігнорують люди: працьовитий досягне успіху, а ледащо ніколи не матиме успіху. "Хто обробляє своє поле, матиме вдосталь хліба, а хто ганяється за марним - розуму не має" (10).

2. Думай, що говориш (13-23,25)

Слова можуть поранити, мов мечем, але слово мудрих лікує (18). Тому ми несемо перед Богом відповідальність за те, як використовуємо свої слова. Крім того, те, що ми кажемо, відкриває наше справжнє серце. Зла людина ховає за красивими словами підступ, але правдомовець спасає (6,20). Біблія каже, що людина сама понесе наслідки своїх слів: грішник заплутається в своїй брехні, а праведний спасеться від небезпеки (13).

3. Ті,хто прагнуть миру - радітимуть (20,21)

Багато людей міркують так: "якщо ніхто не помітив мій гріх, мою підтупність, то все добре, можна продовжувати те саме". Але Біблія каже, що всі люди пожнуть плоди своїх власних справ. Безбожник сповниться своїм власним злом, його підступність буде знищувати його самого. Натомість той, хто прагне миру буде радіти.

Молитва:Господи, навчи мене не шукати свого власного, але шукати миру зі всіма. Навчи мене відповідально ставитися до своїх слів

Одне слово:Шукай миру

login:
password: