Уста праведних та безбожників

Приповісті 10:1-32

(31,32): З уст праведного крапає мудрість, а язик безбожного зникне. З уст праведних крапає милість, а від уст безбожних відвертаються.

1. Праведний та неправедний маєток (2-6,15,16,22)

"Беззаконним скарби не принесуть користі, а праведність визволяє від смерті. Господь не заморить голодом праведну душу, а життя безбожних знащить" (2,3). Найшвидший шлях збагатитися завжди грішний. Маєток, отриманий злим та нечесним шляхом, не приносить користі, навпаки він стає спокусою і причиною загибелі. Бог дав нам інший шлях до заможності - праведна праця своїми руками. Бог обіцяв, що, навіть якщо ми не станемо багатими, - праведний в будь-якому випадку не помре з голоду і Господнє благословіння перебуває на ньому.

2. Вуста праведних і безбожників (10-14,18-21,31,32)

У кожної людини є потужня зброя - її вуста. Словами можна поранити і навіть вбити людину, можна зцілити, можна привести до загибелі, можна спасти. Тому ми маємо відповідально ставитися до того, що ми кажемо. Праведний не каже багато (19), не поширює наклепи (18), вустами покриває ворожнечу (18), говорить мудре та милостиве (31,32), говорить про чисті речі (21). Безбожник робить навпаки.

Молитва:Господи, помилуй мене не шукати легких грошей. Зроби мене праведним і вуста мої чистими перед Тобою, щоб я зцілював вустами

Одне слово:Май праведні вуста

login:
password: